top of page
2022-07-05_085545.png
ΡΑΔΑΜΑΝΘΥΣ.webp
IMG_20230724_120932.jpg

       Εργαστήρι Ψυχοδράματος,Χανιά, Κρήτη

 

Δουλεύοντας στην ομάδα για την προσωπική ανάπτυξη!

Σάββατο 4 & Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023

Χανιά, Κρήτη, Πολυχώρος Ραδάμανθυς

Ένα βιωματικό εργαστήρι που θα μας

δώσει την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή

με τον εαυτό μας και τους άλλους, να εκφραστούμε, να αναπτύξουμε τις ικανότητές μας,

να μοιραστούμε στην ομάδα!

Πληροφορίες

 

Ημερομηνία : Σάββατο 4 & Κυριακή 5, Νοεμβρίου 2023, 10.30-17.30

Χώρος-Οργανωτής: Πολυχώρος Ραδάμανθυς, Γεωργίου Ξέπαπα 7, Χανιά, Κρήτη

Ενημέρωση-εγγραφές: 6983 091 058 και ekd.radamanthys@gmail.com, Χρήστος Τσαντής

 

Συντονίστρια: Δανάη Χορομίδου, ψυχολόγος-ψυχοδραματίστρια, επόπτρια & εκπαιδεύτρια ψυχοδράματος

Συν-συντονίστρια: Ευτυχία Χαρτοπούλου, ψυχοδραματίστρια, εκπαιδευτικός

Επικοινωνία με τη Δανάη Χορομίδου στα εξής τηλέφωνα: 2155 159120, 6943293408

Πληροφορίες για το ψυχόδραμα: www.psixokinisi.gr

640x480.jpg

Απευθύνεται

*Σε όλους όσους θέλουν να γνωρίσουν την ψυχοδραματική μέθοδο δουλεύοντας για την προσωπική ανάπτυξη στο πλαίσιο της ομάδας

*Σε όσους ενδιαφέρονται για την Εκπαίδευση Ψυχοδράματος

Περιεχόμενο εργαστηρίου

Θα δουλέψουμε στα θέματα που φέρνει η ομάδα όπως αναδύονται στο “εδώ και τώρα” της συνάντησης, μέσα από την αλληλεπίδραση των μελών της ομάδας και θα έχουμε την ευκαιρία να εκφραστούμε, να συνδεθούμε και να αναπτύξουμε τον αυθορμητισμό και τη δημιουργικότητά μας σε σχέση με αυτά.

 

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου εφαρμόζονται οι ψυχοδραματικές τεχνικές (σωσία, καθρέφτης, αντιστροφή ρόλου, μονόλογος, εκπαίδευση σε ρόλο (role playing), συγκεκριμενοποίηση κ.α.) και η κοινωνιομετρία.

 

Η δουλειά μας πραγματοποιείται σε ασφαλές πλαίσιο και προωθείται κλίμα συνεργασίας και εμπιστοσύνης, με σεβασμό στο ρυθμό και το βίωμα του κάθε συμμετέχοντα.

 

Προϋπόθεσεις συμμετοχής

--μία ατομική διαδικτυακή συνάντηση με τη συντονίστρια σε έγκαιρο χρόνο πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του εργαστηρίου, που θα οριστεί κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας μαζί της


 

Κόστος εργαστηρίου-εγγραφές

Συνδρομή: 120,00 ευρώ συνολικά (για τις δύο μέρες)

Η εγγραφή σας πραγματοποιείται με κατάθεση προκαταβολής σε λογαριασμό τραπέζης που θα σας δοθεί. Το ποσό της προκαταβολής δεν επιστρέφεται σε περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής.

 

 

 

Λίγα λόγια για το Ψυχόδραμα: ψυχή εν δράσει!

 

Στο ψυχόδραμα μπορεί κανείς να γνωρίσει και να αναπτύξει τον εαυτό του μέσω της βιωματικής διαδικασίας και της συνολικής έκφρασης σε σωματικό, νοητικό, συναισθηματικό, πνευματικό επίπεδο.

 

Μας βοηθά να εξερευνήσουμε, να ανακαλύψουμε και να κατανοήσουμε καλύτερα τον τρόπο που λειτουργούμε στην καθημερινή μας ζωή και το πώς σχετιζόμαστε με τους άλλους.

 

Διευρύνονται οι δυνάμεις και δυνατότητές μας και αναπτύσσουμε μια θετική- συνεργατική επαφή με τον εαυτό μας.

 

Τελικά το άτομο ενθαρρύνεται να εμπλέκεται ενεργά στις καταστάσεις και σχέσεις, αναπτύσσοντας τον αυθορμητισμό και τη δημιουργικότητά του ενώ απομακρύνεται από συμπεριφορές «κλεισίματος» στον εαυτό και απομόνωσης.

 

Μία ψυχοδραματική συνάντηση, είναι ένας αυτοσχεδιασμός με άπειρες δυνατότητες έκφρασης και μορφής με γνώμονα την αυθεντικότητα, την αλήθεια, το «ακούω» και το «νιώθω». Μέσα από το ψυχόδραμα συναντούμε τον εαυτό μας και συναντούμε και τους άλλους, βαθιά και ανθρώπινα.

 

Λίγα λόγια για τη συντονίστριες

 

Η Δανάη Χορομίδου γεννήθηκε το 1980 στην Αθήνα, όπου και μεγάλωσε.

 

Είναι ψυχολόγος, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ψυχοδραματίστρια και Εκπαιδεύτρια Ψυχοδράματος.

 

Εμπλέκεται ενεργά με το ψυχόδραμα από το 2003, το οποίο εξασκεί τα τελευταία χρόνια κυρίως στον ιδιωτικό επαγγελματικό της χώρο, την Ψυχοκίνηση, Κέντρο Ψυχοδράματος και Προσωπικής Ανάπτυξης, με έδρα την Αγ.Παρασκευή Αθηνών, συντονίζοντας ομάδες ψυχοδράματος, βιωματικά εργαστήρια, ατομικές συνεδρίες και ομάδες εκπαίδευσης ψυχοδράματος σε συνεργασία με το Ψυχοδραματικό Κέντρο Ανάπτυξης της Προσωπικότητας (ΨΥΚΑΠ).

 

Στη μέχρι τώρα πορεία της στο χώρο της ψυχοθεραπείας έχει συνεργαστεί με διάφορους χώρους και οργανισμούς εφαρμόζοντας τη μέθοδο του ψυχοδράματος (όπως ΜΚΟ Μείνε Δυνατός για άτομα που εμπλέκονται με καρκίνο, Κέντρα Ημέρας ατόμων με ψυχωσικές διαταραχές ΜΚΟ΄Ιασις, ΜΚΟ ΕΔΡΑ, συνεργάτης του κέντρου ημέρας διαταραχών διατροφής Ανάσας κα.), ενώ συνεχίζει να αναπτύσσεται ως άτομο και ως ψυχοθεραπεύτρια με προσωπική δουλειά και επαγγελματική επιμόρφωση ακόμα και σήμερα.

 

Είναι συγγραφέας του βιβλίου “ Ψυχόδραμα, γίνομαι ο πλοηγός της ζωής μου” , που εκδόθηκε το 2021 από τις εκδόσεις Ραδάμανθυς.

Ευτυχία Χαρτοπούλου

Γεννήθηκα στη Λαμία το 1980. Σπούδασα τη Γαλλική γλώσσα στο Εθν. Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, από όπου αποφοίτησα το 2002.

 

Το 2005 ήρθα για πρώτη φορά σε επαφή με το ψυχόδραμα και τον Κωνσταντίνο Λέτσιο, κλινικό ψυχολόγο και διευθυντή του Ψυχοδραματικού Κέντρου Ανάπτυξης της Προσωπικότητας - ΨΥΚΑΠ στην Αθήνα. Αρχικά συμμετείχα ως μέλος σε βιωματικές ομάδες. Πολύ γρήγορα η μέθοδος με γοήτευσε με την αμεσότητα και την αποτελεσματικότητά της και αποφάσισα να συνεχίσω ως εκπαιδευόμενη. Η πενταετής εκπαίδευση μου ολοκληρώθηκε το 2015, αλλά έκτοτε συνεχίζω να συμμετέχω σε ομάδες, να διατηρώ την επαφή μου και να συνεργάζομαι άμεσα με τον δάσκαλό μου, του οποίου την ψυχοδραματική αντίληψη και φιλοσοφία έχω υιοθετήσει και εφαρμόζω στην ζωή μου και στην πρακτική μου.

 

Το 2015 ολοκλήρωσα την βασική εκπαίδευση στο Playback Theatre – αυτοσχέδιο θέατρο, που πραγματοποιήθηκε στον τομέα playback του ΨΥΚΑΠ, ενώ το 2020 ολοκλήρωσα το Πρόγραμμα Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΠΕΣΥΠ) της ΑΣΠΑΙΤΕ.

 

Το 2021 αποφασίσαμε με τη Στέλλα Λαζανάκη απόφοιτο ψυχολόγο και τον Στεφάν Στόιτσεφ, σύμβουλο ψυχικής υγείας να ιδρύσουμε στο Ηράκλειο Κρήτης μια Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, το Κέντρο Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Ρόλων (Ε.Α.Ρ.), με σκοπό την προώθηση της εκπαίδευσης ρόλων και της ψυχοδραματικής φιλοσοφίας, την οποία ασπαζόμαστε και μας έχει επηρεάσει στην προσωπική και επαγγελματική μας ζωή.

640x480.jpg
640x480.jpg
bottom of page