top of page
Relaxation

Η πνευματική διάσταση του ανθρώπου συμπληρώνει την ψυχολογική και σωματική υπόσταση. Άρα για να έχουμε υγεία, χρειάζεται να μεριμνούμε για τη θρέψη τόσο του σώματος και της ψυχικής υγείας όσο και της πνευματικότητάς μας.

Παραδοσιακά κυρίως οι θρησκείες διαπραγματεύονταν τα θέματα πνευματικότητας του ανθρώπου ενώ οι εσωτερικές διδασκαλίες και μέθοδοι κρατούνταν μυστικές από το ευρύ κοινό (εξού και ο όρος "μυστικισμός").

Πλέον ζούμε σε μια εποχή όπου η πληροφορία έχει απελευθερωθεί και έχει ανοίξει σε όλην την ανθρωπότητα. Ταυτόχρονα η ανάπτυξη της κβαντικής φυσικής έρχεται να αποδείξει επιστημονικά τον αόρατο κόσμο των ενεργειών.

Ο άνθρωπος, είναι ένα μαγνητικό και πολυδιαστασιακό ον και το υλικό του σώμα, δεν είναι παρά η υλική εκδοχή του πνεύματος ή της ψυχής του, όπως εκδηλώνεται στο κβαντικό πεδίο της Γαίας. 

Ταυτόχρονα με το υλικό σώμα ο άνθρωπος-όπως και όλα τα όντα- υπάρχει ως ενέργεια, ως ενεργειακό σώμα (light body). Το ενεργειακό σώμα του ανθρώπου απλώνεται ως περίβλημα γύρω από το φυσικό του σώμα και αποτελείται από το αιθερικό-βιοενεργειακό, το συναισθηματικό ή αστρικό και το νοητικό σώμα. Τα σώματα συνδέονται και αλληλεπιδρούν ως δυναμικό σύστημα δίνοτας το μοναδικό αποτύπωμα της κάθε ψυχής. 

Εάν επιθυμούμε να προσεγγίσουμε τον άνθρωπο ολιστικά, χρειάζεται να τον δούμε όχι μόνο μέσα από το πρίσμα της ύλης, ούτε μόνο μέσα από την ψυχολογία. Η ψυχολογική διάσταση, είναι πράγματι πολύ σημαντική στο γνώθι σαυτόν και την υγεία: η ψυχοθεραπεία έρχεται να δουλέψει την προσωπικότητα και το "εγώ", τον αόρατο κόσμο του ψυχισμού του ανθρώπου.

 

Πέρα όμως από τον ψυχισμό, βρίσκεται η μόνιμη Ψυχή και ο Ανώτερος Εαυτός- ο σοφός μέσα μας, εκείνη η εσωτερική φωνή που κατέχει τη συμπαντική γνώση, ο "οδηγός" μας. Η γλώσσα και τα μυνήματα του Ανώτερου Εαυτού έχουν μια "γνώση παράλογη" και βεβαιότητα που συχνά εκδηλώνονται μέσα από τα όνειρά μας.

 

Η γεφυρωση της συνείδησης του εαυτού μας "εδώ" με τον Ανώτερο Εαυτό- το ζητούμενο εν γένει στην πρακτική του διαλογισμού- έχει σημαντική θεραπευτική αξία για τον άνθρωπο. Όσο πιο συνδεδεμένοι είμαστε με αυτή τη φωνή μέσα μας, τόσο πιο διευρυμένα μπορούμε να αντιληφθούμε την "πραγματικότητα" και να αποκομίσουμε ανεκτίμητα οφέλη: αίσθηση ασφάλειας, απελευθέρωσης, ειρήνης, σοφία, γνώση, ευθυγράμμιση με το ποιοι είμαστε και το σκοπό της ζωής μας. Το να έρχεσαι σε επαφή με τον Ανώτερο Εαυτό, είναι να βρεις τη χαρά, τη σιγουριά, το παιχνίδισμα, την αφθονία, τη δημιουργικότητα: μαθαίνεις σταδιακά να πετάς τα άχρηστα περιβλήματα και προγράμματα και να συντονίζεσαι με την ουσία της ύπαρξης ζώντας περισσότερο στο παρόν. Η σχέση με τον Ανώτερο Εαυτό εμπεριέχει πολλές ακόμα χαρούμενες εκπλήξεις για τις δυνατότητές μας ως πολυδιαστασιακά όντα, πολίτες όχι μόνο της Γαίας αλλά και όλου του Γαλαξία μας!

Galaxy

Αντίστοιχα, η δουλειά στα ενεργειακά μας σώματα μέσω των ενεργειακών θεραπειών ή άλλων εναλλακτικών μεθόδων (βιοσυντονισμός, βελονισμός, θεραπευτική μάλλαξη, tai chi, tsi gong κτλ.) επιχειρεί να απελευθερώσει την μπλοκαρισμένη ενέργεια στο σύστημά μας, να αποκαταστήσει την ελεύθερη ανεμπόδιστη ροή της, που επιφέρει την υγεία στην ψυχή και το σώμα. Συχνά είναι ένας ενεργειακός καθαρισμός- όπως πλένουμε και καθαρίζουμε το φυσικό μας σώμα, έτσι χρειαζόμαστε και το ενεργειακό "μπάνιο"!

Η δύναμη των θεραπειών αυτών αντλείται από την Πηγή της Ζωής, που δεν είναι άλλη από την Αγάπη. Η ενέργεια-συχνότητα της Αγάπης είναι αυτή που εμφυσούμε στα σώματά μας και αυτή που μας θεραπεύει.

 

Όταν ζούμε τη ζωή συντονισμένοι και μέσα από το πρίσμα της Αγάπης, είμαστε χαρούμενοι δημιουργοί και εξερευνητές της ζωής, όπως τα μικρά παιδιά. Όσο περισσότερη η αγάπη, τόσο πιο πολύ περιορίζονται οι φόβοι και οι φοβίες. Όσο περισσότερο το φως, τόσο λιγοστεύει η σκιά.

Εύχομαι με αυτό το μικρό κείμενο να μπόρεσα να σας εισάγω στον πνευματικό κόσμο και την αξία του για την υγεία. Από εκεί και έπειτα σας εύχομαι καλές ανακαλύψεις περεταίρω σε αυτό που τελικά ίσως έχει τη μεγαλύτερη αξία, την πνευματικότητά μας-και τι υπέροχος κόσμος αλήθεια να ανακαλυφθεί!-  που μας μαθαίνει όπως και το ψυχόδραμα να σπάμε τα δεσμά του νου και να ανοιγόμαστε στη μαγεία της Ύπαρξης!

merkaba-lightbody-chakra-meditation-blue-press.jpg
bottom of page