top of page

Βιογραφικό 

Δανάη Χορομίδου 

 

Γεννήθηκα το 1980 στην Αθήνα, όπου και μεγάλωσα. 

Σπούδασα Ψυχολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όταν στο τέταρτο έτος της σχολής ανακάλυψα το Ψυχόδραμα και μαζί του αυτό που ακριβώς θέλω να κάνω στη ζωή μου! Η συνάντηση αυτή πραγματικά ήταν καταλυτική, αρχικά για την προσωπική μου ανάπτυξη, αυτογνωσία, έκφραση και  ενδυνάμωση και εν συνεχεία ως επαγγελματική έμπνευση.

Το 2004 ξεκίνησα την εκπαίδευση Ψυχοδράματος στο Ψυχοδραματικό Κέντρο Ανάπτυξης Προσωπικότητας (ΨΥΚΑΠ) -πιστοποιημένο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εκπαιδευτικών Οργανισμών Ψυχοδράματος (FEPTO)- και η εμπλοκή μου με το ψυχόδραμα έκτοτε είναι ζωντανή και συνεχής.

Aπό το 2014 αρχίζω την πορεία μου πρώτα ως επόπτρια και εν συνεχεία ως εκπαιδεύτρια ψυχοδραματιστών, με την εποπτεία και σε συνεργασία με το ΨΥΚΑΠ.

Μεγάλη επίδραση στην ταυτότητά μου ως ψυχοδραματίστρια, άσκησε ο δάσκαλός μας Dr.Max Clayton, ο οποίος υπήρξε μαθητής του J.L.Moreno και αργότερα δάσκαλος και εκπαιδευτής ψυχοδράματος σε πολλές χώρες του κόσμου, και ο οποίος διεύρυνε και ενσωμάτωσε στο ψυχόδραμα στοιχεία και άλλων ψυχολογικών θεωριών δίνοντάς του ταυτόχρονα και μια πνευματική διάσταση. Η διδασκαλία, η συναισθηματική ευφυΐα και η πνευματικότητα του Max έκαναν τη δουλειά μαζί του, όχι απλά ψυχόδραμα αλλά μια εμπειρία ζωής με επαφή, βαθιά σύνδεση, έμπνευση και αναζωογόνηση του κινήτρου να υπάρχεις.

Σταθερό μου σημείο αναφοράς και συνοδός ψυχής εφ’όρου ζωής, παραμένει ο βασικός μου δάσκαλος στο ψυχόδραμα, Κωνσταντίνος Λέτσιος, του οποίου το πάθος, η ζεστασιά και αυθεντικότητα ακόμα με περιβάλλουν και με εμπνέουν.

Παράλληλα με το Ψυχόδραμα εκπαιδεύτηκα στο Playback theatre-αυθόρμητο αυτοσχέδιο θέατρο, με σκοπό να αναπτύξω ακόμα περισσότερο την αίσθηση σύνδεσής μου με το σώμα μου και τις εκφραστικές του δυνατότητες. Με το playback ασχολήθηκα για περίπου μία δεκαετία ως μέλος διάφορων ομάδων playback και ως εκπαιδεύτρια και leader ομάδων playback.

Στη μέχρι τώρα πορεία μου στο χώρο της ψυχοθεραπείας , έχω συνεργαστεί με διάφορους χώρους και οργανισμούς εφαρμόζοντας τη μέθοδο του Ψυχοδράματος, όπως : συνεργάτης του ΜΚΟ Μείνε Δυνατός για άτομα που εμπλέκονται με τον καρκίνο, συνεργάτης Ιατρείο Πόνου Αρεταίειου Νοσοκομείου, συνεργάτης κέντρου ημέρας Διαταραχών Διατροφής Ανάσα, Κέντρων Ημέρας Ατόμων με Ψυχωσικές Διαταραχές Ίασις/ΈΔΡΑ, International School of Athens, Κέντρο Εναλλακτικών Θεραπειών Δράσις κ.α..

 

Από το 2012, διατηρώ ιδιωτικό χώρο-γραφείο, την Ψυχοκίνηση, με το όραμα να αναπτυχθεί ως κέντρο και εστία μετάδοσης και ανάπτυξης του ψυχοδράματος και της φιλοσοφίας που το διέπει στον ελλαδικό χώρο. Κυρίως δουλεύω με ατομικές συνεδρίες ή συντονίζοντας ομάδες ψυχοδράματος.

Η διαδρομή μου για την αυτό-ανάπτυξη και την κατανόηση του κόσμου και της ζωής,  με οδηγεί εκτός από την ψυχολογία και το ψυχόδραμα σε μια παράλληλη πνευματική αναζήτηση. Είμαι κάτοχος των τριών βαθμών Reiki και του Karuna Reiki, με κύρια δασκάλα και οδηγό μου την Ελένη Παρίδη και εκπαιδεύομαι για Reiki Teacher. Επίσης εκπαιδεύτικα στην Κβαντική Εσωτερική Θεραπεία, στην Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής και Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής. 

 

                                         

You are a child of the universe,

no less than the stars

bottom of page