top of page
reiki.jpg
Ενεργειακή Θεραπεία-Reiki

Οι ενεργειακές θεραπείες στοχεύουν στο να "καθαρίσουν" το ενεργειακό σώμα του ανθρώπου και να το τροφοδοτήσουν εκ νέου με την ενέργεια του Φωτός, ή αλλιώς να δυναμώσουν τη σύνδεση του ατόμου με τη συχνότητα της Αγάπης.

Όταν δονούμαστε στη συχνότητα της Αγάπης, ο φόβος, το άγχος, το στρες πηγαίνουν στο background με αποτέλεσμα να κερδίζουμε την υγεία μας, τόσο την ψυχική όσο και τη σωματική. Αντίστροφα, το στρες και ο φόβος, το ψυχικό τραύμα κτλ. είναι παράγοντες που επιφέρουν ανισορροπία στο ενεργειακό μας πεδίο αρχικά, ενώ αν συσσωρευτούν οδηγούν σε υλοποίηση της ανισορροπίας και στο φυσικό σώμα με τη μορφή των ασθενειών.

Η ασθένεια λοιπόν, εκλαμβάνεται ως μορφή ανισορροπίας της φυσικής ροής της ενέργειας που μπλοκάρει τον οργανισμό από την αυτοίαση- να διατηρήσει την ομοιόσταση και φυσική άμυνα μέσω του ανοσοποιητικού συστήματος.

Η ενέργεια αφορά τη βιοενέργεια-ηλεκτρομαγνητισμό του φυσικού σώματός μας (αιθερικό σώμα, ενέργεια prana, chi, ζωτική ενέργεια) με την οποία δουλεύουν μέθοδοι όπως ο βελονισμός, η θεραπευτική μάλλαξη, πολεμικές τέχνες, pranic healing, EFT κτλ. αλλά και το ευρύτερο ενεργειακό πεδίο του σώματός μας (συναισθηματικό-αστρικό, νοητικό-Συμπαντική, Κοσμική Ενέργεια).

images (1).jpg

Τί είναι το Reiki;

Το Reiki είναι μια πανάρχαια μέθοδος θεραπείας που δόθηκε στην ανθρωπότητα από τον Mikao Usui, όπου ο θεραπευτής γίνεται κανάλι της θεραπευτικής ενέργειας της Αγάπης που εφελκύει στα σώματα του ασθενή και μεταδίδει μέσα από τα χέρια του.

Το Reiki είναι η σύνδεσή μας με τον Ανώτερο Εαυτό ή την ανώτερη σοφία μέσα μας και σε αυτόν τον τόπο υπάρχει ειρήνη, γνώση, ασφάλεια, δημιουργικότητα: το να υπάρχω συνδεδεμένος με τη ζωή. Ο δρόμος του Reiki μας ¨ξυπνά" στον προορισμό της ζωής μας και την αυτοπραγμάτωση: να συντονιστούμε με τον ανώτερο σκοπό της ύπαρξής μας (ψυχής) και να τον πραγματώσουμε.

Τι περιλαμβάνει μια συνεδρία Reiki ;

Η συνεδρία Reiki διαρκεί περίπου 60 λεπτά. Αυτός που πρόκειται να δεχτεί τη θεραπεία, βρίσκεται ξαπλωμένος σε θέση που να μπορεί να χαλαρώσει απόλυτα, συνήθως κλείνοντας τα μάτια. Ο θεραπευτής-κανάλι της ενέργειας ακολουθώντας τα σχετικά πρωτόκολλα, ακουμπά ελαφρά τα χέρια του στα κύρια ενεργειακά σημεία του σώματος του δέκτη, μένοντας σε κάθενα από αυτά για αρκετά λεπτά, ώσπου να αισθανθεί ότι το σημείο πήρε αρκετή ενέργεια.

Δεν απαιτείται κάτι για το άτομο που δέχεται τη θεραπεία, πέραν του να αφεθεί όσο μπορεί ανοιχτός και ήρεμος. Συνήθως κάποιος κατά τη διάρκεια της θεραπείας και με το πέρας της, χαλαρώνει βαθιά και επανέρχεται με μια αίσθηση γαλήνης, αναζωογόνησης, χαράς. Ωστόσο αν κάποιος νιώσει για οποιοδήποτε λόγο άβολα, μπορεί να το επικοινωνήσει με το θεραπευτή.

Τέσσερις συνεδρίες Reiki είναι ο minimum θεραπευτικός κύκλος, ενώ το 21 παραδοσιακά θεωρείται ο ιδανικός αριθμός μερών/συνεδριών που κάποιος μπορεί να πάρει το μέγιστο αποτέλεσμα με βάση το αίτημα που τον φέρνει εκεί. Οι συνεδρίες καλό είναι να ορίζονται σε ανάλογα-τακτά διαστήματα η μία από την άλλη.

Grand Voyage-2

Τα οφέλη της διαδικασίας

Το πώς θα εμφανιστεί η θεραπευτική επίδραση του Reiki στη ζωή του καθενός είναι η ομορφιά της διαδικασίας: θα σε οδηγήσει ξανά στο μονοπάτι της ψυχής σου, θα σου εμφανίσει αυτά που χρειάζεσαι για να προχωρήσεις και να εξελιχθείς, να αναπτυχθείς ως άνθρωπος και να πραγματωθείς.

Συντονισμένος από τη θέση της αγάπης, αυξάνεις τη συνειδητότητά σου, την ικανότητα να αντιλαμβάνεσαι και να παρατηρείς τη ζωή από μια ανώτερη θέαση και ανοίγεις στην πνευματική σου διάσταση: η διαδρομή για να επιστρέψεις στο σπίτι, τον πραγματικό, φωτεινό εαυτό σου!

Βαθμοί Reiki

Πέραν του να δεκτεί κάποιος τη θεραπευτική ενέργεια του Reiki από κάποιον "θεραπευτή" σε μια συνεδρία, μπορεί ο ίδιος να γίνει "κανάλι" της ενέργειας αυτής, μέσα από τον συντονισμό στην ενέργεια αυτή, που δίδεται στον ενδιαφερόμενο από κάποιον δάσκαλο Master Reiki με κάποιες τεχνικές ενεργοποίησης.

Παραδοσιακά, υπάρχουν τρεις βαθμοί (ή αλλιώς μυήσεις) συντονισμού Reiki και κάποιος θεωρείται δάσκαλος Master Reiki όταν έχει πάρει και τους τρεις συντονισμούς καθώς και το συντονισμό του "Δασκάλου", που έχει λάβει μέσω του δικού του Δασκάλου.

Στον πρώτο βαθμό Reiki, η ενέργεια εκδηλώνεται μέσα από τα χέρια. Έτσι μας δίνεται η δυνατότητα να κάνουμε Reiki στον εαυτό μας ή σε κάποιον άλλον άνθρωπο, ακουμπώντας με τα χέρια μας τα διάφορα ενεργειακά σημεία στο σώμα, ή σε σημεία που νιώθουμε ότι χρειάζονται ενέργεια.

Στο δεύτερο βαθμό, καθως ανυψώνεται η δόνηση της ενέργειας Reiki, μπορούμε να στείλουμε την ενέργεια Reiki σε κάποιον συνάνθρωπό μας που βρίσκεται μακριά, αλλά και να χρησιμοποιήσουμε τα σύμβολα του Reiki σε περιοχές της συνείδησής μας με σκοπό τη θεραπεία, όπως και να συντονιστούμε με διάφορες ποιότητες εννοιών-ενεργειών.

Στον τρίτο βαθμό, ενδυναμώνεται και ισχυροποιείται ακόμα περισσότερο η σύνδεσή μας με την ενέργεια του Reiki, τα σύμβολα του και όσα εκπροσωπούν με την ενεργοποίηση ενός ακόμα συμβόλου που εκπροσωπεί τη πεφωτισμένη Συνείδηση.

Τους βαθμούς Reiki μπορεί να λάβει οποιοσδήποτε επιθυμεί να εργαστεί ενεργειακά και πνευματικά για τη θεραπεία, αυτογνωσία, ανάπτυξη, αυτοπραγμάτωση. Η διαδρομή του Reiki είναι μια διαδικασία, ένα μονοπάτι προς το φωτεινό εαυτό μας, ένα ταξίδι όπου τα φαινόμενα εμφανίζονται και μας καθοδηγούν από την πυξίδα της ψυχής μας!

Reiki Α βαθμός

Σάββατο 27 & Κυριακή 28 Μαρτίου 2022

Συντονισμός στον πρώτο βαθμό Reiki

hanas_gate_podge-elvenstar.jpeg

Πληροφορίες: 6943293408, Δανάη Χορομίδου

www.psixokinisi.gr

bottom of page