top of page

4ήμερο Βιωματικό Σεμινάριο Προσωπικής Ανάπτυξης

 

Art Therapy & Ψυχόδραμα

 

“Αυτοφροντίδα”

Αυθεντικά και Αυτοφροντιστικά, μέσα στη Φύση και κοντά στη θάλασσα, στην πανέμορφη Κρήτη, στα νότια Χανιά.

Φροντίζω τώρα- το σώμα, το συναίσθημα, την ψυχή και το πνεύμα μου!

Ψυχόδραμα

Θεραπευτική Φωτογραφία

Κύκλος Κρουστών

Αυτοφροντίδα

Πότε έβαλες για τελευταία φορά τον εαυτό σου στο επίκεντρο;
Μήπως ο ρυθμός της καθημερινότητας, οι υποχρεώσεις, οι ανάγκες των άλλων, επισκίασαν τις δικές σου ανάγκες; τη δική σου φροντίδα απέναντι στον εαυτό σου;

Μήπως άφησες τον εαυτό σου κάπου στο παρασκήνιο; Και τελικά ίσως, να έχασες την επαφή σου μαζί του;

Στο Aυτοφροντιστικό αυτό Retreat, θα φέρουμε τον εαυτό μας στο κέντρο: να μας δούμε ξανά, να μας αντικρίσουμε, από μία νέα οπτική!

Αλήθεια, τι νιώθουμε; Τι χρειαζόμαστε; Τι συμβαίνει στον εσωτερικό μας κόσμο; Πόσα πράγματα που κουβαλούμε μέσα μας έχουν μείνει ανέκφραστα; Τι μηνύματα μας στέλνει ο βαθύτερος εαυτός μας, η ψυχή μας;

Ο εσωτερικός μας ήλιος είναι πάντα εκεί. Προσμένει να επιστρέψουμε σε αυτόν. Να έρθουμε σε επαφή μαζί του. Να τον τροφοδοτήσουμε εκ νέου, να ανασκαλέψουμε τα μπλοκαρίσματα, να απελευθερωθεί πάλι η δόνηση και ροή του. Να συντονιστούμε με αυτόν. Να συντονιστούμε με την κινητήριο δύναμη της ζωής και τη δημιουργικότητά μας!

Σε τόπο φυσικής ομορφιάς και ηρεμίας, σε όμορφο ξενώνα στα νότια Χανιά, θα χαλαρώσουμε το νου, θα συνδεθούμε αυθεντικά και θα ενωθούμε με τη δημιουργικότητα μας στο εδώ και τώρα, γευόμενοι τα οφέλη του Ψυχοδράματος, της Τέχνης της Φωτογραφίας, της Φύσης, του Μοιράσματος, καθώς και του κύκλου των κρουστών ανακαλύπτοντας και βιώνοντας την Αυτοφροντίδα.

Το τετραήμερο περιλαμβάνει :


*Βιωματικά εργαστήρια Ψυχοδράματος
*Βιωματικά εργαστήρια θεραπευτικής Φωτογραφίας στη Φύση (αρκεί η κάμερα του κινητού, δεν απαιτούνται γνώσεις φωτογραφίας).
*Βιωματικά εργαστήρια μέσω του ήχου των Κρουστών ( τα παρέχουμε εμείς και δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία )
*Συναντήσεις με ήπιες ασκήσεις Hatha Yoga και χαλάρωση.
*Θρεπτικό φρέσκο φαγητό από τοπικά προϊόντα του τόπου στον ξενώνα.

Όσοι επιθυμούν μπορούν να “γευτούν”:
Περιπάτους στη φύση γύρω από τα Λευκά Όρη και μέσα στα δάση.
Κολύμπι στις κοντινές παραλίες, (μισή ώρα οδικώς από τον ξενώνα).

Απευθύνεται σε οποιονδήποτε:

 

επιθυμεί να χαρίσει στον εαυτό του ένα θεραπευτικό 4ήμερο βαθιάς επαφής με τη ψυχή του, σύνδεσης και μοιράσματος με τους άλλους, κοντά στη γαλήνη της φύσης

θέλει να ανακαλύψει σε βάθος την έννοια της Αυτοφροντίδας

επιθυμεί να απελευθερώσει την έκφρασή του, να πειραματιστεί, να “παίξει”

επιθυμεί να δουλέψει για την προσωπική ανάπτυξη στα πλαίσια της ομάδας

επιθυμεί να συντονιστεί και να ενωθεί με τον φυσικό ρυθμό

επιθυμεί να βιώσει τα οφέλη του ρυθμού μέσω των κρουστών

επιθυμεί να βιώσει και να γνωρίσει το Ψυχόδραμα και τη θεραπευτική φωτογραφία

Σκοπός μας είναι, φεύγοντας από αυτήν τη συνάντηση και συνεύρεση, σε αυτό το ταξίδι που θα συντονιστούμε για λίγο ως συνοδοιπόροι

 

να έχετε γεμίσει με ευδαιμονία την καρδιά σας,

να έχετε συγκινηθεί από το μοίρασμα της ανθρώπινης εμπειρίας-τα αγγίγματα ψυχών

να έχετε μαλακώσει μέσα σας

να έχει χαλαρώσει το σώμα σας, να νιώσετε το σώμα σας

να έχετε ενδυναμώσει την επαφή με τον ουσιαστικό εαυτό σας

να έχετε θυμηθεί τον δημιουργικό εαυτό σας

να έχετε πειραματιστεί με νέα πράγματα, νέους ρόλους,

επιτρέποντας το παιχνίδισμα και το παιχνίδι

να έχετε κερδίσει επίγνωση και έμπνευση

να έχετε εκφράσει τα βάρη σας αλλά και να

έχετε βάλει τη βάση για τα όνειρα και τους σκοπούς σας στο μέλλον!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ημερομηνία:
19-22 Iουλίου 2024

Μέρος:
Ξενώνας Αλώνια, Αγ. Ιωάννης, Σφακιά, νότια Χανιά Κρήτη https://www.alonia.gr/

Συντονίζουν:
Δανάη Χορομίδου,
ψυχολόγος, Trainer, Educator & Practiotioner Ψυχοδράματος
Τόνια Αυγουστάκη,
εικαστικός, εκπ. ψυχοδραματίστρια, yoga instructor

Επικοινωνία/εγγραφές: 

Δανάη Χορομίδου: 6943293408, 2155159120

info@psixokinisi.gr

Τόνια Αυγουστάκη: 6948050532, tonia@spir.to

istockphoto-1319991337-612x612.jpg
640x480.jpg

Λίγα λόγια για τις συντονίστριες

DSC01999.JPG

Δανάη Χορομίδου
 

Είναι Ψυχολόγος (απόφοιτος ΕΚΠΑ), ειδικευμένη στο Κλασικό Ψυχόδραμα του Moreno, Επόπτρια και Εκπαιδεύτρια Ψυχοδράματος. Tην τρέχουσα περίοδο δραστηριοποιείται κυρίως στο ιδιωτικό της χώρο, την Ψυχοκίνηση, Κέντρο Ψυχοδράματος και Προσωπικής Ανάπτυξης με έδρα την Αθήνα, που δημιούργησε με το όραμα να αναπτυχθεί σε εστία μετάδοσης και ανάπτυξης του Ψυχοδράματος στον ελλαδικό χώρο. Δουλεύει κυρίως με ατομικές συνεδρίες, συντονίζοντας ομάδες Ψυχοδράματος,ψυχοδραματικά εργαστήρια και άλλα σεμινάρια ψυχολογίας.

Παράλληλα με το Ψυχόδραμα, έχει εκπαιδευτεί στο Playback Theatre- αυτοσχέδιο θέατρο, με το οποίο ασχολήθηκε ενεργά ως εκπαιδεύτρια και ως μέλος ομάδων Playback. Η διαδρομή της για την αυτο-ανάπτυξη και για μια πιο ολιστική προσέγγιση στο τι θα πει υγεία και ψυχική υγεία, την ώθησε να ασχοληθεί με τις ενεργειακές θεραπείες. Είναι Master Reiki και έχει σπουδάσει Κβαντική Εσωτερική θεραπεία. Τα τελευταία χρόνια το ενδιαφέρον της έχει στραφεί στην ειδική μελέτη για το ψυχικό τραύμα με βάση τα σύγχρονα επιστημονικά ευρήματα στην περιοχή του τραύματος και της μετατραυματικής διαταραχής (PTSD) και συμμετέχει σε μονοετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα ειδίκευσης για το Ψυχικό Τραύμα.

Έχει συνεργαστεί με διάφορους χώρους και οργανισμούς εφαρμόζοντας τη μέθοδο του Ψυχοδράματος, όπως : συνεργάτης του ΜΚΟ Μείνε Δυνατός για άτομα που εμπλέκονται με τον καρκίνο, συνεργάτης κέντρου ημέρας Διαταραχών Διατροφής Ανάσα, Κέντρων Ημέρας Ατόμων με Ψυχωσικές Διαταραχές Ίασις/ΈΔΡΑ κ.α.

Είναι τακτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων, είναι ανεξάρτητος αρθογράφος σε διάφορα διαδικτυακά περιοδικά Ψυχικής Υγείας (E-psychology, Εναλλακτική Ατζέντα, Ψυχογραφήματα κ.ά.), και συγγραφέας του βιβλίου "Ψυχόδραμα, γίνομαι ο πλοηγός της ζωής μου. Η μέθοδος και η ουσία του ψυχοδράματος για την προσωπική ανάπτυξη", που εκδόθηκε το 2021 από τις εκδόσεις Ραδάμανθυς.

 

768853.jpg

Τόνια Αυγουστάκη

Στη σφαίρα της εικαστικής τέχνης και της προσωπικής ανάπτυξης, η Τόνια Αυγουστάκη αναδεικνύεται ως πρωτοπόρος, συνδυάζοντας τα ταλέντα της ως φωτογράφος και ψυχοδραματίστρια για να δημιουργήσει μια μοναδική και μεταμορφωτική εμπειρία διευκολύνοντας την αυτοπαρατήρηση και την έκφραση, προσφέροντας μια νέα προοπτική στο ταξίδι προς την αυτοανακάλυψη και προσωπική ανάπτυξη.


Σπούδασε οπτική επικοινωνία και fine arts - εικαστικές τέχνες- και εργάζεται ενεργά στο χώρο της εικαστικής τέχνης -Visual Artist- και της φωτογραφίας εδώ και 25 χρόνια.


Είναι συνιδρύτρια του πολυβραβευμένου δημιουργικού γραφείου Spir.to. ( www.spir.to ) καθώς και της εικαστικής ομάδας “Second Floor now”. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές και ατομικές εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.


Έχει συνδιάσει τις σπουδές της στο Ψυχόδραμα και το Art therapy με τις σπουδές της στη φωτογραφία (www.toniaphotography.com) και συντονίζει σε ατομικό αλλά και ομαδικό επίπεδο ομάδες Θεραπευτικής Φωτογραφίας καθώς και ομάδες Ψυχοδράματος με ποικίλες θεματολογίες με κύριο αυτό της Αυτοφροντίδας.
Πιστεύει πολύ στη θεραπευτική δύναμη της Τέχνης, της δημιουργίας και της συνέργειας.
Ερευνά τα τελευταία χρόνια την φωτογραφία ως θεραπευτικό μέσο στην ψυχική υγεία.
Είναι επίσης εκδότρια των ετήσιων Καλλιτεχνικών Φωτογραφικών ημερολογίων προσωπικής ανάπτυξης “Tonia’s Photography Calendars”
Με 14 χρόνια εμπειρία στο χώρο της yoga, φέτος το 2024 ολοκλήρωσε την εκπαίδευση δασκάλων Yoga teacher 200hrs - Yoga Pilates Academy. Διδάσκει Hatha yoga, meditation, yin yoga.

 

bottom of page