Αρθογραφεί η Δανάη Χορομίδου

  • Blogger Social Icon

Επισκεφτείτε το blog μου

για περισσότερα άρθρα!

1. Ψυχοθεραπεία, εσείς πώς μπορείτε να με βοηθήσετε;

Μια ενημέρωση για το τι είναι η ψυχοθεραπεία και τι να περιμένει κανείς από τη διαδικασία

Ψυχολογικές κρίσεις-τι είναι, στάδια και αντιμετώπιση

Μια ενημέρωση για το τι είναι η ψυχοθεραπεία και τι να περιμένει κανείς από τη διαδικασία

2. Περί ψυχοθεραπειας: Σε ποιον να απευθυνθώ;

Διαφορές ψυχιάτρου/ψυχολόγου/ψυχοθεραπευτή, πότε μπορεί να γίνεται η ψυχοθεραπεία, πόσο διαρκεί, ποιον θεραπευτή να διαλέξω;

3. Ψυχόδραμα, γιατί να με ενδιαφέρει;

Πώς εφαρμόζεται το ψυχόδραμα στα θέματα που με απασχολούν καθημερινά; Το ψυχόδραμα ως αυτογνωσία

4.Ψυχόδραμα, ένας παράλληλος κόσμος, με βλέπω!

Τι γίνεται στο ψυχόδραμα; Θεραπευτικοί παράγοντες

5. Κατάθλιψη και ψυχοθεραπεία

Τι εννοούμε με τον όρο κατάθλιψη και πώς μπορεί να βοηθήσει η ψυχοθεραπεία

6. Σχέσεις εξάρτησης και αυθεντικές μορφές σχέσεων

«Στήριξα πάνω στον Κώστα κάθε μου στιγμή. Μαζί του να κάνω τα πάντα. Ακόμα και τίποτα να μη γινόταν, ακόμα και να μην κάναμε τίποτα. Ακόμα και αν είχα βαρεθεί. Πάμε εκδρομή; Πάμε, αν και ήδη βαριόμουν. Αλλά δεν μπορούσα. Είχα εγκλωβιστεί τελείως. Κάτι σαν εθισμός. Εξάρτηση. Έφτιαξα μια εξαρτητική σχέση. Και έγινα «ζητιάνος αγάπης» .Έφαγα την τυρόπιτα μέχρι τέλους με το ζόρι, ακόμα και αν δε μου άρεσε η γεύση της. Ήθελα να μου καλύψει το κενό μου. Γιατί δεν μπορούσα καθόλου να μείνω μόνη; Γιατί δεν ήθελα πια να έρχομαι αντιμέτωπη  με την  αλήθεια. Με κανένα είδους αλήθειας για τον εαυτό μου και τη ζωή. Ήθελα να ζήσω την πλάνη..».

7. Ανθρώπινες σχέσεις, ένα αλληγορικό παραμύθι με την ιστορία του Σκίουρου και της Ροδακινιάς

Συχνά όταν ερωτευόμαστε, «πέφτουμε με τα μούτρα» ή «θεοποιούμε» τον άλλον..Μέρος του έρωτα είναι ο θαυμασμός για τον άλλον..η επιθυμία μας να περνάμε κάθε στιγμή μαζί του, να τον γνωρίσουμε, να τον γευτούμε..Έτσι, συχνά χάνουμε το κέντρο μας και την ατομικότητά μας, και αρχίζουμε να αυτοπροσδιοριζόμαστε πάντα σε σχέση με τον άλλον..Τι γίνεται όταν ξεπερνιέται αυτό το όριο της ατομικότητας του καθενός καθώς πάμε να σχετιστούμε; 

8. Άγχος : ιδέες απαλλαγής από την αγχωτική κατάσταση ζωής & ανάπτυξης της ζωτικής ζωής

Ζώντας τη ζωή μέσα από το πρίσμα του άγχους. Ολιστική αντιμετώπιση, ένα πλάνο για καλύτερη ποιότητα. Ζώντας παρόντες.

9. Συντροφικές σχέσεις: πόσο κοντά σε αντέχω;

«Το αγαπημένο «παιχνίδι» του Γιάννη και της Μαρίας ήταν ο «σαματάς». Ήξεραν και οι δύο την πρώτη κίνηση του παιχνιδιού: μια σιωπηλή συμπεριφορά, όπως τα μούτρα, τα απανωτά τσιγάρα, η απόσυρση ή ο εκνευρισμός. Έτσι μπορούσαν να στήσουν και να αρχίσουν το «παιχνίδι» τους. Όταν ο συμπαίχτης είχε πια πιαστεί στο παιχνίδι, ξεκινούσαν. Μόλις άρχιζε, ακολουθούσε μια προβλεπόμενη σειρά από συναλλαγές, όπου κάποιος από τους δύο εισέπραττε μια κατηγορία, ή μια ταπείνωση και κατέληγαν σε δυνατό καυγά. Έτσι, απομακρύνονταν ο ένας από τον άλλο. Αυτό ήταν το κέρδος πουαποκόμιζαν από το «παιχνίδι», η αποφυγή της οικειότητας».

10. Χωρίζω; Η συναισθηματική κατάσταση πριν και μετά το διαζύγιο

«Η απόφαση του χωρισμού είναι δύσκολη, γιατί ο χωρισμός είναι μια απώλεια, όπου χάνεις τα δεδομένα σου, κλονίζεται η ισορροπία και η αίσθηση ασφάλειας μέσα σου και συχνά, ακόμα και αν δεν τα πας καλά με το σύντροφό σου, νιώθεις αδυναμία να τον εγκαταλείψεις ή  δεν μπορείς να φανταστείς τη ζωή σου χωρίς αυτόν».

11. Πένθος: πώς να είμαι με αυτόν που πενθεί;

«..Μπορείς να είσαι δίπλα του και να τον ακούσεις, απλά να τον ακούσεις; Χωρίς να τον κρίνεις, χωρίς να τον συμβουλεύσεις, χωρίς να τον παρηγορήσεις, χωρίς να τον κατευθύνεις; Μπορείς να είσαι κάποιος δίπλα στον οποίο θα μπορεί ο πενθών να κλάψει; Να δώσεις χρόνο και χώρο;

Τα ερωτήματα αυτά, μας οδηγούν στο επόμενο μεγάλο ερώτημα, κατά πόσο μπορείς να σταθείς και να «χωρέσεις» τα επίπονα συναισθήματα «όντας με» τον άλλο;..»

12. «Ταμπέλες» : τι έχω γιατρέ μου; Αξιοποίηση της διάγνωσης και ανάληψη ευθύνης στη θεραπεία

C.Jung: «κάθε πρόβλημα σημαίνει δυνατότητα διεύρυνσης της συνείδησης.. η αρρώστια δεν θεραπεύεται αλλά αυτή μας θεραπεύει, η αρρώστια είναι η δοκιμή της φύσης να θεραπεύσει τον άρρωστο».

13.Εξαρτήσεις και Δημιουργικότητα

Μορφές εξαρτήσεων, αιτίες που δομούμε τη ζωή μας στις εξαρτήσεις, απαλλαγή από τις εξαρτήσεις.

Αλκμαιωνίδων 6, Καισαριανή, τκ.16121

kesariani

2155 159 120

6943 293 408

  • Ψυχόδραμα, Δανάη Χορομίδου
  • Facebook Ψυχόδραμα Ψυχοκίνηση
  • Pinterest Δανάη Χορομίδου Ψυχοκίνηση